vad gör jag 1.

har hamnat i london för att studera digital humaniora. pluggar på king’s college. tror att det var hit jag varit på väg de senaste åren utan att veta om det. eller… jag visste det så for jag hittade utbildningen.

mitt intresse för eboksproduktion har lett till något helt annat. i mitt huvud var det ett år av diskussioner om elektronisk litteratur som låg framför mig. det tog dock inte mer än en halv lektion innan jag förstod att det är mycket mer än vad jag hade inbillat mig att det var.

det säger kanske sig självt, när man tänker efter. digital humaniora är en vag term som är dumt svår att förklara för de som inte vet vad det är. tror inte att jag vet det helt själv heller. en av lärarna sa att det finns lika många defintioner av ämnet som det finns solk som arbetar inom det. tror han har rätt. jag tvivlar på att det finns någon som studerar “humaniora”. ämnet är allt för brett. och blir ännu bredare om man lägger till allt som kommer från nya digitala miljöer och studieämnen.

studierna specialicerar sig inte (än), de visar hur brett ämnet är och allt som innefattas under termen digital humaniora. och det är inte lite. jag kan inte säga att jag förstår allting själv ännu (och jag vet inte om jag kommer att göra det heller). men jag tänker snart lägga upp en del exempel på vad universitetet har gjort tidigare för att visa vad som faktiskt görs inom ämnet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s